Hamsi Buğulaması

Malzemeler

Malzeme
- 1 kg hamsi balığı tuz – taze çekilmiş karabiber – 1 limon – 300 gr (yaklaşık 1 su bardağı) konkase domates - 150 gr (2 küçük) soğan (ince kıyılmış) – 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz – 1 defne yaprağı – 30 gr (2 çorba kaşığı) Sana

Hazırlanışı

Hazırlanışı
Hazırlık Temizlenmiş hamsi balıklarını düzgünce yan yana derin bir tavaya dizin. Tavadaki balıkların üzerine konkase domatesi ve ince kıyılmış soğanı yayın. Limon dilimlerini, maydanozu ve defne yaprağını üzerine yerleştirin. Ana Yemek Hamsi balıklarını temizleyip (bkz. “hamsi kuşu”) tuzlayın ve biberleyin. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde bir tavaya dizin. Limonun yarısının kabuğunu soyup dilimleyin, diğer yarısının suyunu sıkın. Balıkların üzerine konkase domates, soğan, limon dilimleri, maydanoz ve defne yaprağını yerleştirin. Sana’yı bir tavada eritin. Eritilmiş Sana’yı balıkların üzerinde gezdirin. Limon suyunu da dökün. Tavanın ağzını sıkı bir kapak veya alüminyum folyo ile sıkıca kapayıp ağır ateşte 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Benzer Yazılar:

  1. Piliç Buğulaması
  2. Kağıtta Levrek
  3. Fırında Krema Soslu Lahos
  4. SEBZELİ BALIK
  5. Avcı Soslu Tavuk
Etiketler:

Eğer yazıyı beğendiyseniz ya da ekleyecekleriniz varsa, lütfen yorumunuz yazın veya RSS aboneliği ile yeni yazılardan anında haberdar olun.

Yorum yapın

*